top of page

Kurs fotografije

"SAD MOGU DA SE SLIKAM"

online edicija

Screenshot 2021-09-15 at 17.11.26.png

Količina informacija o fotografiji koju nam nudi internet danas je beskonačna. Pruža nam mogućnost da naučimo gotovo sve, bilo da ste početnik ili napredni fotograf. Međutim, ponekad je veoma zbunjujuće naći se okružen tolikim informacijama i ne znati gdje početi. Upravo zato, online kurs, vođen lekcijama uživo, a ne unaprijed nasnimljenim materijalom, vam omogućava da se konsultujete sa predavačom 1 na 1, razgovarate o fotografiji i ubrzate svoj rast i razvoj.

BX0A0501.JPG
Kurs2.JPG
BX0A0478.jpg

Online kurs fotografije obuhvata lekcije od samih osnova fotografije, historije, manualnih postavki, do rada sa klijentima i uspostavljanja vlastitog cjenovnika.

Namijenjen je početnicima, kao i osobama koje već poznaju osnove fotografije, osobama svih uzrasta koji žele da unaprijede znanja, iskustva i vještine fotografisanja.

Program

Neke od tema koje ćemo obraditi su: historija fotografije, manualne postavke, pravila kompozicije i žanrovi fotografije (pejzaž, portret, modna i dokumentarna fotografija). Komercijalni aspekt (kako se plasirati na tržište, kako pronaći klijente i u konačnici, kako napraviti vlastiti cjenovnik). 

Kurs3.JPG
BX0A0163.jpg

Nastava će se odvijati online, dva puta sedmično po 1,5h. Časovi nisu snimljeni materijal, nego 1 na 1 sa predavačem. Zajednički učestvujemo u diskusiji, razmjenjujemo mišljenja, analiziramo i naravno postavljamo pitanja. 
 

19149029_10155460501739510_1767005865885981948_n.jpeg
BX0A1271.jpg

"Bilo je vrlo zanimljivo slusati Aidu kako dijeli svoja iskustva i znanje, nesebično kao profesori na najboljim fakultetima. 
Svaki naš susret nosio je jednu novu dimenziju fotografije u koju smo se sve više zaljubljivali i divili.

Kurs sam završila napunjena zaraznom pozitivnom energijom."

Rialda

Nakon kursa svijet se posmatra drugim očima.
Način rada  je takav da nam se lagano uvlači pod kožu i poslije svakog novog časa fotkamo sve više.
Za većinu nas kurs je postao jedan vid terapije.. Nedeljom smo dijelili utiske i lijepe trenutke sa ljudima različitih godina, zanimanja,obrazovanja  i interesovanja,ali sa jednom zajedničkom ljubavlju, a to je fotografija.
Hvala na nesebičnom prenosu znanja i iskustva.

Nađa

"Ovaj kurs je nešto najbolje što sam sebi priuštila u ovoj godini! Pripremila sam se da ću učiti o fotografiji, a ustvari sam dobila mnogo više. Jedva sam čekala svaku nedjelju i razgovore o fotografiji koji su često završavali sa divnim zaključcima do kojih je dolazila cijela grupa. Na kursu sam upoznala prijatelje sa kojma znam da ću se družiti godinama poslije."

Alma

"Kada sam upisao kurs fotografija je bila moj hobi, uz planinarenje sam pravio i poneki pejzaž, nisam mogao zamisliti da ću se ovoliko zainteresovati za dokumentarnu fotografiju i neke druge žanrove koje sam upoznao bliže kroz časove. Aida me naučila da "čitam" fotografiju bolje."

Armin

_MG_0091.jpg

Razvijanje kritičkog mišljenja

Jedan od časova je pregled i analiza portfolia svakog od polaznika. 

Predavanja su interaktivna, uključuju individualan i grupni rad, kao i praktični rad uz instrukcije, konsultacije predavača te zadatke koje polaznici povremeno trebaju uraditi u toku sedmice.

BX0A0177.jpg
2C2BE501-F303-4796-985A-A34C518FFB5C.JPG

Your Teacher

Aida Redžepagić radi kao predavačica fotografije još od 2014. godine, iza sebe ima nekoliko grupnih kao i četiri samostalne izložbe fotografija. Direktorica je i osnivačica Sarajevo Photography Festivala, osnivačica Studija 140 i članica je Udruženje likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine. 

Dobitnica je nekoliko nagrada fotografije među kojima su nagrada za Fotografiju godine BiH, prvo mjesto na Rovinj photo festivalu, drugo mjesto na Sarajevo Fotomaratonu, te nekoliko zlatnih i srebrnih PSA medalja sa internacionalnih takmičenja. Aidine fotografije su do sada objavljivane u nekoliko prestižnih magazina u regionu i šire. 

Screenshot 2021-09-14 at 11.41.42.png

Prijavite se

Broj mjesta je ograničen. Za više informacija o vremenu održavanja i slobodnim mjestima javite se na mail. 

bottom of page